Skip to main content

Kompanija LANACO kao i prethodne godine učestvuje i naredne godine na najvećem sajmu obrazovanja u Evropi – BETT Show 2014. Sajam će biti održan od 22.01. do 25.01. u glavnom gradu Ujedinjenog Kraljevstva.

Naše napore i uspjehe na polju IT-a u obrazovanju u Republici Srpskoj, kao i Bosni i Hercegovini, prepoznati su i van granica naše zamlje, a ova činjenica govori da se trud kao teži put ipak dugoročno isplati.

Londonski BETT show, najveći je sajam obrazovanja u Evropi i jedan od najvećih na svijetu, što možete provjeriti ovdje. http://www.bettshow.com/

Činjenica da najveći evropski sajam obrazovanja posjeti oko 35 hiljada prijavljenih učesnika zainteresovanih za nove trendove u ovoj oblasti govori sama za sebe. LANACO i ove godine nastavlja da brani boje RS i BiH na ovom impozantnom sajmu nalazeći se u društvu globalnih giganata poput Microsofta, Intela i drugih. Londonski sajam je mjesto susreta ljudi iz cijelog svijeta koji primjenjuju IT u obrazovnom sistemu i gdje se početkom godine osjeti sajamski duh i pozitivna energija koja se emituje kroz sistem koji čini osnovu napretka i sreće svakog društva, što obrazovanje svakako jeste.

Iako je „društvena odgovornost“ pomalo izlizana sintagma koja se prečesto koristi bez pokrića, mi ćemo je u ovom kontekstu iskoristiti da opišemo ono što smo radili i šta nam je krajnji cilj. Ići u korak sa informatičkim trendovima, naročito u obrazovanju, te primjenivati novija i bolja rješenja jesu načini kako da ostvarimo bolje obrazovanje za naše najmlađe na kojima sve poslije nas i ostaje.

Poboljšanje kvaliteta nastave u smislu da učenici, koji postaju središnja figura obrazovanja, te njihovi roditelji, ali i nastavnici i drugi učesnici u u ovom složenom procesu postanu zadovoljni svakako je krajnji cilj. To će rezultirati povećanjem kvaliteta na budućem tržištu rada, čime ćemo dobiti produktivnije radnike, zadovoljnije poslodavce i na kraju srećnije društvo.

Naša kompanija će kao i ranije na svom štandu predstaviti dva krucijalna projekta za obrazovanje, ali i cijelo društvo, pod nazivima EduIS sistem(eDnevnik) i projekat Dositej – 1:1 eUčenje u osnovnim školama u Republici Srpskoj. Na oba projekta jako smo ponosni, naravno s razlogom. Iako nam nije cilj „hvaliti“ se brojevima, navešćemo ih kao ilustraciju u ono što smo do sada uradili: (staviti projekte u brojke – ovdje mogu ilustracije sa brojevima, po meni mnogo bolje nego suv tekst). No, mnogo je izazova pred nama koje treba da savladamo, što nas uopšte ne plaši, već nas samo podstiče.

Leave a Reply