Skip to main content

Uvodnik

Dragi školarci, nastavnici, roditelji i ostali koji ste uključeni u proces obrazovanja na posredan ili neposredan način, upravo čitate prvi broj elektronskog časopisa „Dositej“, nastalog kao prirodan slijed njegоvog imenjaka, projekta koji podržava elektronsko učenje koji, zahvaljujući naporima i ulaganjima Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, kompanije LANACO i Pedagoškog zavoda RS, te entuzijazmu nastavnika i učenika uključenih u obrazovni proces, postaje sve popularniji u RS.

Savremene metode učenja potrebne su našem društvu kako bismo ravnopravno igrali utakmice na stadionima globalne ekonomije, a ne posmatrali iste sa tribina. Zato usmjerenje ka ovoj vrsti obrazovanja predstavlja dugoročno isplativu investiciju za koju je neophodna saradnja svih društvenih činilaca – zaposlenih u prosvjeti, učenika, roditelja, privrede…

Projekat Dositej u Republici Srpskoj, od strane INTEL kompanije, ocijenjen je vrlo uspješnim i kao jedan od naboljih primjera implementacije eUčenja po modelu „jedan na jedan“ u svijetu. INTEL provodi longitudinalna istraživanja razvoja eUčenja širom svijeta i upoređuje rezultate sa drugim programima. Razumijevanje uspjeha, izazova i implikacija regulative programa eUčenja koriste se za poboljšanje postojećih i budućih inicijativa. Izvještaj ove kompanije o projektu Dositej se može pogledati na stranici www.lanaco.com/edresearch

Sa željom da dodatno pomognemo zajedničkim nastojanjima efikasne i kvalitetne integracije tehnologije u učionicama naših škola, LANACO kompanija je podržala pokretanje i izdavanje ovog časopisa u kome ćete pronaći informacije, iskustva, stručne i naučne radove na temu e-obrazovanja. Nadamo se da ćemo uspjeti održati planiranu kvartalnu dinamiku objavljivanja časopisa.

Časopis možete pregledati OVDJE.

Ukoliko želite pridonijeti radu časopisa, prijaviti se na mailing listu za dobijanje časopisa na vašu mail adresu, pišite nam na dositej@lanaco.com.

S poštovanjem,

LANACO, Banja Luka

 

Kliknite na bilo koji link ispod da biste pročitali članak iz ovog broja.

Leave a Reply